Gourmand geuren

Gourmand geuren nemen je mee op een heerlijke reis vol aroma's die herinneringen oproepen aan zoete en hartige lekkernijen.

Een zoete geschiedenis
De term 'gourmand' komt van het Franse woord 'gourmet', dat zoveel betekent als fijnproever. Parfums uit deze geurfamilie vinden hun inspiratie in de wereld van eten en drinken. Ze werden voor het eerst populair in de late jaren negentig van de vorige eeuw. Sindsdien is het voor veel mensen dé manier om niet alleen hun persoonlijkheid, maar ook hun verfijnde smaak te uiten via een geurtje. Gourmand geuren combineren vaak zoete, ‘eetbare’ noten met andere aroma’s om zo ‘smakelijke’ geurcomposities te creëren.

Verleidelijke aroma's
Gourmand geuren staan bekend om hun zoete en uitbundige aroma's. Typische topnoten in deze geuren zijn fruitige tonen zoals aardbei, peer of appel. Deze geven tegelijkertijd een frisse twist aan de geur. Het hart van de geur onthult meestal bloemige accenten als jasmijn of roos, die een subtiele elegantie aan de geur toevoegen. Het meest kenmerkende aspect van gourmand geuren zijn echter de basisnoten. Die bestaan vaak uit vanille, karamel, chocolade, koffie en zelfs suikerspin. Dit soort ingrediënten vormen de essentie van gourmand geuren. Ze staan aan de basis van geuren die je letterlijk en figuurlijk het water in de mond doen lopen, omdat ze je doen denken aan de heerlijkste desserts en lekkernijen.

per pagina
Sorteer op
    10 - 18 van 43 resultaten

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2022 - 2024 De Geurboetiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel